Party Items n Toys for your love one

Membeli Surat Pajak dan Emas Terpakai

Saya memahami tidak ramai yang memiliki sejumlah wang untuk terus menjadi agen emas ai Love Gold . Oleh yang sedemikian jadilah sub agen dengan group ai Love Gold dengan mendapat potongan RM bagi setiap gram emas yang dibeli dan mendapat RM bagi setiap gram yang dibeli oleh pihak lain dari nilai semasa belian emas. call/ sms segera.

Harga jualan lebih rendah dari harga pasaran bagi rantai tangan dan rantai leher emas 999 24k, gold bar GCP (999), pam suisse (999.9) dan 1 dinar 999.9 24k begitu juga belian semula lebih tinggi dari harga pasaran.

Tanya Diri Anda...

Jika anda sedang mencari satu bentuk pelaburan untuk kebaikan dan jaminan masa depan anda, saya boleh katakan pencarian anda berakhir ketika anda membaca blog saya ini.
Ya, anda boleh dapatkan jawapannya melalui laman web saya ini. Mungkin sebelum ini anda merasakan pelaburan hartanah menguntungkan tetapi anda tahukah, betapa strategiknya dan bernilainya hartanah yang ingin anda laburkan itu. Yup kalau saya Alhamdulillah saya telah menceburi bidang hartanah sebelum ini dan beberapa buah rumah saya berada dilokasi yang baik dengan pulangan sewa yang baik...

Sekali lagi saya tanya. "Adakah anda pasti pelaburan hartanah yang anda buat betul-betul mampu mendatangkan hasil pada masa depan?"

Tiada siapa yang tahu apa yang bakal terjadi kepada tanah. Sekelip mata berlaku bencana alam sekali zappp jatuh teruk merudum nilainya.

Lihat saja apa yang terjadi di Bukit Antarabangsa.

Baiklah, jika nasib anda baik tiada bencana alam dan anda beli rumah atau rumah kedai untuk jana pendapatan. Tetapi ada ke orang nak sewa atau beli property anda jika ianya tak strategik? Nilai pulangan rumah yang baik dan % mampu sewa sehingga 90% penyewa adalah dengan nilai sewaan RM400 -RM 800 sebulan. Untuk ini nilai rumah kos rendah laa yang terbaik. Kenapa? Untuk nilai RM50k bulanan untuk 25 tahun adalah sekitar RM150 jee tapi nilai sewaan RM600 jadi anda untung RM450 /month. Tapi jika rumah RM200k? bulanan RM1200/month sewa paling tinggi RM700 baki sapa nak cover? kecuali lokasi rumah strategik...boleh laa up hingga RM2000/month .

Bertambah teruk jauh pula dari pengangkutan awam. Huh.. kalau bagi sewa pada saya, jawapannya, "NO!" Apa? Beli kat tempat strategik?

Ok! Saya dengar anda jawab tu. Tetapi mampukah anda membeli di kawasan strategik bak kata anda itu?

Kalau tiada RM600,000.00 sekarang anda jangan berangan. Pinjam bank boleh tetapi anda still kena bayar 10% downpayment. Itu pun kalau pinjaman anda diluluskan. Bukan hendak merendahkan kemampuan kewangan anda, cuma pelaburan hartanah dan property ini memerlukan modal yang besar serta taktik yang betul. Jika tidak ianya akan hangus begitu sahaja seperti apa yang berlaku kepada kawan saya iaitu dengan membeli property berlokasi di Bukit Beruntung (yang tak beruntung) Duit habis bayar bank je, pelaburan tiada hasil. Hendak jual pun tiada siapa yang nak beli... :( Mungkin anda kata, "Boleh main saham.... Dapat Juta-Juta lagi! " fuh taknak mengalah...

Oooo! Main saham mungkin anda rasa satu pelaburan terbaik dan alternatif kepada anda. Dengan ketidak tentuan keadaan negara timur tengah sekarang pasaran saham terdedah banyak kepada spekulasi, so at anytime anda boleh jatuh bangkrup! Jadi apakah bentuk pelaburan yang baik dan selamat?

Akhirnya tinggal ASB, ASW, ASN dan pelbagai lagi AS... semata-mata dengan mengenepikan pelaburan Fixed Deposit dan segala bentuk simpanan tetap bank serta unit amanah seperti Public Mutual yang kenakan CAJ yang MAHAL kepada para pelabur setiap kali pembelian dibuat.

Tetapi untuk pelaburan ASB, adakah anda sanggup untuk setiap tahun hanya menunggu hujung tahun untuk mendapat pulangan?. Itu pun dengan kadar keuntungan yang rendah.

Jika anda simpan RM1,000.00 dari Januari hingga ke Januari tahun depannya dan seterusnya, saya boleh beri anggaran keuntungan yang bakal anda dapat adalah dalam lingkungan RM80-RM90 sahaja SETAHUN. Sedikit bukan? Dah lah tunggu sampai setahun. Jadi berapa lama yang anda perlu tunggu untuk kumpul keuntungan lebih banyak? Renungkanlah sendiri...


Habis Tu Kalau Semua Pelaburan Tak Bagus, Tak Untung, Tak Selamat Dan Tak Sesuai. Apa Yang Saya Nak Labur? Saya Nak Juga Ada Pelaburan Untuk Masa Depan Saya Dan Keluarga! Sabar, sabar. Saya tahu anda sudah tak boleh sabar lagi untuk mengetahui apakah bentuk pelaburan yang menguntungkan dan selamat serta sesuai untuk anda. Saya juga tabik pada anda kerana ada niat dan cita-cita untuk membuat pelaburan berbentuk simpanan demi masa depan anda dan keluarga dan yang paling penting anda tidak terjerumus ke dalam skim cepat kaya. Dan Pelaburan Yang Saya Ceritakan Ini Adalah:

Simbol Kekayaan Sebenar.


Nilai Yang Sentiasa Meningkat Dari Tahun Ke Tahun.


Penyimpan Nilai Yang Unggul Jangka Masa Panjang (Tiada Susut Nilai).


Diterima Dan Diakui Seluruh Dunia.


Tak Boleh Dispekulasi.(G.Soros Tak Boleh Senang-Senang Main Kotor)ialah EMAS...


Walaupun sebegitu berniaga, adalah lebih baik bagi anda iaitu dengan menjadi sub agen saya...


0 comments:

Post a Comment