Party Items n Toys for your love one

Membeli Surat Pajak dan Emas Terpakai

Saya memahami tidak ramai yang memiliki sejumlah wang untuk terus menjadi agen emas ai Love Gold . Oleh yang sedemikian jadilah sub agen dengan group ai Love Gold dengan mendapat potongan RM bagi setiap gram emas yang dibeli dan mendapat RM bagi setiap gram yang dibeli oleh pihak lain dari nilai semasa belian emas. call/ sms segera.

Harga jualan lebih rendah dari harga pasaran bagi rantai tangan dan rantai leher emas 999 24k, gold bar GCP (999), pam suisse (999.9) dan 1 dinar 999.9 24k begitu juga belian semula lebih tinggi dari harga pasaran.

Kenaikan Harga Minyak


Harga RON95 kekal RM1.90

PUTRAJAYA 27 Mac - Harga petrol RON95 kekal RM1.90 seliter walaupun berlaku kenaikan harga bahan bakar itu di pasaran global ketika ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, harga itu dapat dikekalkan selepas kerajaan menambah subsidi sebanyak 10 sen bagi bulan ini iaitu kepada RM1.03 seliter.
"Langkah ini perlu bagi memastikan rakyat tidak dibebani kesan sampingan berikutan kenaikan harga minyak global.
"Kerajaan masih mengekalkan subsidi itu kerana kita tahu kalau tidak dikekalkan, harga barangan lain termasuk yang tidak ada kaitan dengan minyak akan naik sebab apabila kos pengangkutan meningkat, ia akan dimasukkan dalam harga barangan," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas berucap pada Majlis Perhimpunan Bulanan kementeriannya di sini hari ini.

Bunyi berita berkenaan sememangnya disokong 100% tapi sampai bila kerajaan akan mampu menyerap kenaikan Bahan Bakar ini? Sedangkan negara serantau kita terpaksa menaikkan harga minyak mereka? Jawapan yang pasti bagi fikiran admin ialah kita bakal menempuh Pilihanraya tidak lama lagi. Pada hemat admin jika subsidi ini tidak diteruskan sebelum pilihanraya mendatang maka Parti Pemerintah sekarang pasti akan berkubur dengan lebih awal... itulah jawapannya.

Bagi kita selaku rakyat perlu ingat selepas Pilihanraya nanti Harga Minyak akan naik, GST confirm 6% dll lagi masalah akan ditimpakan keatas kita nanti.

Jika harga bahan bakar ini naik maka perlu ingat harga emas PASTI akan naik! 

0 comments:

Post a Comment