Party Items n Toys for your love one

Membeli Surat Pajak dan Emas Terpakai

Saya memahami tidak ramai yang memiliki sejumlah wang untuk terus menjadi agen emas ai Love Gold . Oleh yang sedemikian jadilah sub agen dengan group ai Love Gold dengan mendapat potongan RM bagi setiap gram emas yang dibeli dan mendapat RM bagi setiap gram yang dibeli oleh pihak lain dari nilai semasa belian emas. call/ sms segera.

Harga jualan lebih rendah dari harga pasaran bagi rantai tangan dan rantai leher emas 999 24k, gold bar GCP (999), pam suisse (999.9) dan 1 dinar 999.9 24k begitu juga belian semula lebih tinggi dari harga pasaran.

Pajakan Emas 916


Sejak kontra surat pajak di Bank Rakyat untuk emas 999 di berhentikan di sesetengah bank rakyat di KL,        maka wujud pula kaedah kontra surat pajak untuk emas 916. 

Aduhai kalau laa sesiapa yang baru terpanggil untuk turut serta, saya ingin maklumkan sila hentikan sahaja niat tersebut.

Kerana apa?

RUGI!!!

Rugi macam mana? nanti saya terangkan...

Kaedah yang dicadangkan oleh penjual emas tidak beretika, bermoral dan kepala otak fikir nak untung adalah pajakkan emas 916 tapi pastikan jangan beli emas 916 yang ada batu atau berlorek banyak sangat tapi perlu carikan emas 916 yang solid untuk dijadikan sebagai pelaburan.

Woow bunyi macam best tapi kita berbalik kepada asas persoalan. Bagaimana dengan keuntungan yang bakal diperolehi?

Kita berbalik kepada asas pelaburan emas. Ia mesti terkait dengan persoalan spread. Apa dia spread emas? Spread ialah beza beli dan jual emas bukan?

Anda tahu atau tidak spread bagi emas 916 berapa %?

20% - 30%! banyak tu bang! akak! makcik! pakcik!

Kalau kenaikan emas 20% - 30% setahun, pelaburan anda macam mana? Upah simpan di Ar Rahnu siapa nak bayarkan?

Jawapannya dapat angin keluar asap laa.

Jadi sebarkan kepada semua jika ada peniaga seperti ini pulaukan sahaja mereka. Sudah tentu samada mereka ini kurang ilmu atau kaki sapu. full stop!

0 comments:

Post a Comment