Party Items n Toys for your love one

Membeli Surat Pajak dan Emas Terpakai

Saya memahami tidak ramai yang memiliki sejumlah wang untuk terus menjadi agen emas ai Love Gold . Oleh yang sedemikian jadilah sub agen dengan group ai Love Gold dengan mendapat potongan RM bagi setiap gram emas yang dibeli dan mendapat RM bagi setiap gram yang dibeli oleh pihak lain dari nilai semasa belian emas. call/ sms segera.

Harga jualan lebih rendah dari harga pasaran bagi rantai tangan dan rantai leher emas 999 24k, gold bar GCP (999), pam suisse (999.9) dan 1 dinar 999.9 24k begitu juga belian semula lebih tinggi dari harga pasaran.

Ortodoks

Terdapat pelbagai kaedah untuk pelaburan emas ini. Jika mengikut amalan ortodoks, pelaburan yang biasa dilakukan adalah BELI KEMUDIAN SIMPAN LAMA-LAMA, HARGA NAIK JUAL.

Ini adalah kebiasaan yang dilakukan oleh rata2 orang ramai apabila ditanya. Walaupun sedemikian kaedah ini masih lagi baik berbanding melabur melalui cara gold passbook seperti yang ditawarkan oleh maybank dan public bank mengikut pendapat saya laa kerana kaedah ortodoks tersebut secara tidak langsung anda memiliki emas fizikal tersebut (sesak2 boleh di pajak atau buat tukaran barter untuk barang senilainya) tetapi kalau passbook?

Haa tunggu laa bila bank buka baru boleh nak tebus itupun ada syarat tertentu misalnya perlu berbaki 3 gm laa apa laa kalau tidak tak boleh... aduhaii kalau segram = RM 165 x 3 = RM dekat 500 tu rugi laa tak boleh nak guna. Sabtu Ahad holiday isnin bolehlaa (ayat cerita P Ramlee)

Orang tua-tua simpan barang kemas untuk masa depan, orang muda sekarang?

Bukan taknak simpan tapi duit dah tak cukup nak wat cammano... Emas kalau dipakai walaupun sebeban di tengkok dan lengan tak kena zakat tau... Tapi awas kalau simpan dalam almari genap setahun tunaikan laa hak zakat tu... minimum berat emas kena zakat 85 gram yee just for info.

0 comments:

Post a Comment